Kinnisvara kontsultant/maakler teenib Sulle „Nähtamatu raha“


Kinnisvara müük ja ost on tihtipeale lihtne ning keeruline ühel ajal. Võib tunduda, et pangad aitavad, sõbrad nõustavad ning vajalik info on kõik internetis olemas ja vahendustasu raha jääb endale. AGA KAS JÄÄB? 


See „Nähtamatu raha“ – raha mida kontol ei näe aga numbriliselt mõistame, et oleksime võinud selle teenida, kui oleksime omanud rohkem kogemust.  


Näiteks kui Henry Ford läks oma konkurentide palvel nende tehasesse, et avastada viga, mis hoidis nende tootmist tagasi ja hiljem esitades arve, mis oli tol ajal 10 000 dollarit kümne minuti eest. See tekitas suure soovi küsida arve saajalt, et miks selline arve? 


Ford oli vastanud, et mul läks selleks 25 aastat, et ma selle vea 10 minutiga avastaksin. Selle kogemuse pealt teenis konkurent hiljem samuti sadu tuhandeid dollareid. Seega esialgne investeering tasus ennast tohutult ära ja „nähtamatu raha“ leidis tee omaniku rahakotti.


Sellega tõmban hea paralleeli maakleri/kontsultandi tööga, et pikaajaline koostöö teenib meile eurosid just sellepärast, et praktiline kogemus on väärtus.


Ise aastaid kinnisvara alal tegutsedes näen ikka ja jälle olukordi, kus kinnisvara müüa ehk omanik teeniks „nähtamatu raha“ Kui oleks kasutanud maakler/kontsultandi teenuseid, sest teooriast pole võimalik saada kogemust. Tihtipeale on see kõige suurem väärtus ja „nähtamatu raha“ peidus turu tunnetamises mis tuleneb ainult praktikast.


Ma siiralt usun, et tegelikult seda klient meie käest ostabki. Meie käidud praktilist kogemust ja aega, mis tuleb turul tegutsedes. Need, kes otsustavad seda usaldada võidavad niiöelda selle „nähtamatu raha“ enda kontole ning kes ei usalda see lihtsalt ei saa arugi, et ta selle kaotas.


Tihtipeale miks sellest aru ei saada on see, et kinnisvaramaaklerite ja kontsultantidega tehakse lühiajalist koostööd ja unustatakse ära, kus nad veel kasulikud saavad olla.


Detailid on siiski need, milles tuleb täna väga täpne olla: dokumentatsioon, varjatud puudused, maksud ja tuleviku perspektiiv, et mis vabaneva rahaga peale hakata. Kui see soovitakse paigutada uuesti kinnisvarasse, siis Sinu kinnisvara kontsultant annab selles osas väärtusliku nõu ning võit võib olla tuhandetes eurodes, kui mitte kümnetes tuhandetes. Nimetagem seda "nähtamatuks rahaks" kuna kui kõik plaanipäraselt läheb, siis seda ei panda tähele.


Teeni „nähtamatu raha“ enda arvele tehes koostööd oma kinnisvara kontsultandiga igakordselt, kui oled kinnisvara müümas või ostmas. Sest raha teenitakse juba ostes, mitte müües.